Fazolový šoulet
60 min.
Ingredience
- 200gramůFazole
- 150gramůKroupy ječné
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
- 2V jiném hrnci povaříme propláchnuté kroupy s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem z fazolí a chvíli povaříme. Přidáme fazole, kroupy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a jen prohřejeme.
- 4Můžeme podávat se zelným salátem nebo se salátem z červené řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.