Fazolový vepřový guláš
50 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 200gramůFazole bílé
- 1kusBobkový list
- 5lžicOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín mletý
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 4kusyPárky jemné
- 2litryVoda pitná
- 2decilitrySmetana zakysaná 12%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
61 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
591 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole den předem propláchneme pod studenou vodou a pak je v dostatečném možství studené vody necháme namočené. Druhý den je uvaříme, do vody přidáme bobkový list. Uvařené slijeme přes síto a necháme okapat.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se solí. Zakysanou smetanu v misce rozmícháme s moukou.
- 3Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce osmažíme. Pak přidáme kostky masa a při stálém míchání je osmažíme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, podlijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
- 5Když maso začíná měknout, přidáme k němu prolisovaný česnek, majoránku, uvařené fazole a smetanu smíchanou s moukou. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni ještě krátce vaříme.
- 6V malé pánvi na oleji opečeme párky, které na koncích nařízneme do kříže.
- 7Porce fazolového guláše dáme na servírovací talíře a na každou položíme opečený párek. Podáváme s chlebem nebo topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.