Fazolový vepřový guláš

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
61 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
591 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole den předem propláchneme pod studenou vodou a pak je v dostatečném možství studené vody necháme namočené. Druhý den je uvaříme, do vody přidáme bobkový list. Uvařené slijeme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se solí. Zakysanou smetanu v misce rozmícháme s moukou.
  • 3
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce osmažíme. Pak přidáme kostky masa a při stálém míchání je osmažíme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, podlijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
  • 5
    Když maso začíná měknout, přidáme k němu prolisovaný česnek, majoránku, uvařené fazole a smetanu smíchanou s moukou. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni ještě krátce vaříme.
  • 6
    V malé pánvi na oleji opečeme párky, které na koncích nařízneme do kříže.
  • 7
    Porce fazolového guláše dáme na servírovací talíře a na každou položíme opečený párek. Podáváme s chlebem nebo topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.