Fenykl s rybím filé
25 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 350gramůFilé rybí
- 3kusyRajčata
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenykl opláchneme od nečistot, rozpůlíme a pokrájíme na nudličky, které vložíme do horké vody, 1 minutu povaříme, vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Dáme stranou a necháme okapat. Petrželku nasekáme nadrobno. Rybu nakrájíme na proužky stejné velikosti, jako jsme učinili u fenyklu. Rajčata nakrájíme na kostičky.
- 2Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej. Fenykl dáme do pánve a 3 minuty za stálého míchání opékáme. Poté vložíme maso a pokračujeme další 3 minuty.
- 3Do pánve přidáme rajčata, petrželku, víno, smetanu a pepř se solí dle vlastní chuti. Vše povaříme ještě další 3 minuty a ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.