Fenykl v remuládě
15 min.
Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyŠalotka
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceEstragon
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 3lžíceMajonéza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKapary
- 2kusyOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omytého fenyklu odstraníme tuhá vnější lůžka a jádro, potom jej příčně nakrájíme na tenké plátky.
- 2Nakrájený fenykl vložíme do mísy, promícháme s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, estragonem, hořčicí, kapary, nadrobno nakrájenými okurkami, majonézou a citronovou šťávou. Salát podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Podáváme k uzeným rybám, krabímu masu a studeným pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.