Fenyklová omáčka k mořskému ďasovi

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
59 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
12 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl nakrájíme na proužky a zelenou nať odložíme. Ze dvou pomerančů sloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Třetí oloupeme a rozebereme na měsíčky. Rozpustíme máslo, přidáme pomerančovou šťávu, fenykl a fenyklová semínka a uvaříme. Vmícháme smetanu a vše rozmixujeme. Nakrájenou chilli papričku s polovinou pomerančové kůry a měsíčků pomeranče přidáme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem. Posypeme fenyklovou natí.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na jemné kroužky, česnek na klínky. Na dno zapékací mísy rozložíme cibuli a česnek. Rybu osolíme a opepříme, dáme do mísy. Citron omyjeme, osušíme, pokrájíme na proužky. Spolu s bobkovými listy rozložíme na rybu. Polijeme olivovým olejem a nezakryté pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 3
    Z omáčky vyjmeme bobkový list, vložíme do ní zbylé kousky pomeranče, nalijeme na mísu a na ni položíme rybu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.