Fenyklové ravioli

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2153 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
106 g
Sacharidy
247 g
Vláknina
111 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar.
  • 2
    Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu.
  • 3
    Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek.
  • 4
    Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje.
  • 5
    Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit.
  • 6
    Osolíme opepříme a odstavíme z plotny.
  • 7
    Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny.
  • 8
    K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit.
  • 9
    Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme.
  • 10
    Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě.
  • 11
    Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.