Fenyklové ravioli
65 min.
Ingredience
- 400gramůArtyčoky
- 120gramůCibule perlová
- 200gramůVepřová plec
- 150mililitrůVíno bílé
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 1000gramůFenykl obecný
- 120gramůMrkev kořen
- 30gramůSýr Parmezán
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5hrstíŠpenát listový čerstvý
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20stroužkůČesnek
- 180mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2153 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
106 g
Sacharidy
247 g
Vláknina
111 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar.
- 2Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu.
- 3Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek.
- 4Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje.
- 5Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit.
- 6Osolíme opepříme a odstavíme z plotny.
- 7Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny.
- 8K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit.
- 9Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme.
- 10Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě.
- 11Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.