Fenyklové steaky na toastovém chlebu
45 min.
Ingredience
- 2kusyFenykl čerstvý
- 5špetekSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 600gramůVepřová kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusRajčata
- 300gramůChléb toastový
- 0,13litrVíno bílé
- 0,5kusŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rajčata, rozkrojíme je na čtvrtky. Bulvy fenyklu očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Přivedeme k varu vodu s 1/8 l bílého vína. Osolíme a vložíme fenykl, vsypeme koření a přidáme citrónovou šťávu. Fenykl dále vaříme pod pokličkou 25 minut. Steaky okořeníme solí a černým čerstvým pepřem. Nejprve je na pánvi prudce opečeme na horkém oleji asi minutu, potom trochu ztlumíme plamen a pečeme další 3 - 4 minuty. Opečeme na pánvi toastový chleba do zlatova. Vyndáme z pánve, potřeme máslem, rozdělíme steaky, obložíme okapanými půlkami fenyklu, čtvrtkami rajčat a sušenou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.