Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem
20 min.

Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 175gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOříšky piniové
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytý a očištěný sladký fenykl svisle rozkrojíme na 4 díly a potom příčně na tenké plátky. Jablka omyjeme, neloupeme, odjádříme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
- 2Fenykl, jablka, na hranolky nakrájený tvrdý ovčí sýr - pecorino dáme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a olejem a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dozdobíme vyloupanými opraženými piniovými jádry a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.