Fenyklový salát s citrusy
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet Sherry
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSalát kadeřavý
- 1lžičkaMáta
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 200gramůPomeranče
- 150gramůGrapefruity
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme citrusy tak, že nám zbude jen dužina bez blan a jednotlivé dílky vyloupneme do misky.
- 2Vedle rozkrájíme fenykly na čtvrtiny. Kruhadlem je nakrouháme na tenounké plátky a přidáme je k citrusům.
- 3V mističce ušleháme z octa, oleje, jemně nasekané šalotky, medu, soli a pepře zálivku.
- 4Zálivkou zalijeme připravenou směs z citrusů a fenyklu a vše promícháme. Servírujeme na opraný, osušený a na kousky natrhaný kadeřavý salát, který poklademe na talíře. Posypeme petrželí a mátou, hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.