Fenyklový salát s citrusy

30 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme citrusy tak, že nám zbude jen dužina bez blan a jednotlivé dílky vyloupneme do misky.
  • 2
    Vedle rozkrájíme fenykly na čtvrtiny. Kruhadlem je nakrouháme na tenounké plátky a přidáme je k citrusům.
  • 3
    V mističce ušleháme z octa, oleje, jemně nasekané šalotky, medu, soli a pepře zálivku.
  • 4
    Zálivkou zalijeme připravenou směs z citrusů a fenyklu a vše promícháme. Servírujeme na opraný, osušený a na kousky natrhaný kadeřavý salát, který poklademe na talíře. Posypeme petrželí a mátou, hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.