Fenyklový salát s gorgonzolou
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusFenykl čerstvý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusySalát hlávkový
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje.
- 2Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
- 3Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout.
- 4Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku.
- 5Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.