Fenyklový salát s majonézou
20 min.
Ingredience
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůMajonéza
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 g
Cukr
564 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, spaříme vařící vodou, scedíme a vložíme do okyselené vody. Po chvíli fenykl vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.
- 2Majonézu smícháme s octem, hořčicí, špetkou cukru, solí a pepřem. Nalijeme na připravený fenykl, hotový salát ozdobíme proužky papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.