Fettuccine Boscaiola
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě cca 6 min orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, žampiony a směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna asi 15min provaříme.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 3Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.