Fettuccine s cukrovým hráškem a vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůHrášek
- 185mililitrůVíno bílé
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4plátkyAnglická slanina
- 60gramůOřechy vlašské
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím opražíme pod rozpáleným grilem krátce nakrájené ořechy. Zhruba po minutě je promícháme. Poté necháme vychladnout.
- 3Slaninu nakrájíme na malé kousky a společně s nakrájenou cibulí ji orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1min. Směs zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku cca 4min provaříme. Poté vložíme nakrájené lusky hrášku a vaříme ještě minutu.
- 4Omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme ořechy, ochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.