Fettuccine s cukrovým hráškem a vlašskými ořechy

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím opražíme pod rozpáleným grilem krátce nakrájené ořechy. Zhruba po minutě je promícháme. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na malé kousky a společně s nakrájenou cibulí ji orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1min. Směs zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku cca 4min provaříme. Poté vložíme nakrájené lusky hrášku a vaříme ještě minutu.
  • 4
    Omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme ořechy, ochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.