Fettuccine s halibutem
40 min.
Ingredience
- 4kusyCuketa
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 500gramůHalibut atlantický
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůTymián čerstvý
- 4,5litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
614 mg
Postup přípravy
- 1Filety z halibuta opláchneme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Opláchneme tymián, vytřepeme vodu, otrháme lístky od stonku. Očistíme menší cukety, omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na kostky. Přivedeme k varu asi 0,5 l vody a cukety blanšírujeme 1 minutu. Slijeme přes síto a prudce zchladíme studenou vodou.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
- 3Po obou stranách opečeme halibuta asi 3 minuty na rozpáleném másle. Vyndáme a dáme na teplé místo. Slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce vykapat.
- 4Do pánve s máslem, na kterém jsme opékali rybu, přilijeme smetanu a necháme vařit asi 3 minuty. Poté omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme cuketu a přisypeme tymián, necháme spolu projít varem.
- 5Rozdělíme těstoviny na nahřáté talíře, přidáme omáčku, navrch vložíme plátky halibuta a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.