Fettuccine s houbovou omáčkou
40 min.

Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 315mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibulka jarní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
- 6plátkůŠunka dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.
- 3Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.
- 4Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.