Fettuccine s kuřecím masem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 2kusyAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůVíno bílé
- 170mililitrůZakysaná smetana
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 35gramůSýr Parmezán
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 300gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
- 3Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.
- 4Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.