Fettuccine s omáčkou Alfredo
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůMáslo čerstvé
- 3lžícePetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1špetkaSůl
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme smetanu a nastrouhaný parmazán, za stálého míchání přivedeme k varu a omáčku cca 10mni provaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- 3Nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.