Fettuccine s prosecco omáčkou
50 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 2gramySůl
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicMáslo čerstvé
- 300gramůSmetana zakysaná 14%
- 250gramůTěstoviny Fettuccine
- 1kusLimetka
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůRukola
- 500gramůMušle svatojakubské
- 2gramyPepř růžový celý
- 2lžíceKaviár
- 0,25litrVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Dáme na pánev pomalu rozpustit 3 polévkové lžíce másla a mezitím si oloupeme česnek a šalotku. Česnek prolisujeme, šalotku jemně nasekáme a krátce spolu podusíme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zalijme šumivým vínem proseccem a po rychlém odpaření zalijeme omáčku smetanou, pomalu vaříme asi 10 minut.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme těstoviny a vaříme dle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto a necháme krátce vykapat.
- 3Nastrouháme trochu kůry z omyté limetky (chemicky neošetřené)a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme do prolisované omáčky. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Po přebrání rukolu pečlivě omyjeme, vytřepeme co nejvíc vody a natrháme na malé kousky. Maso ze svatojakubských mušlí omyjeme pod proudem vody za použití síta a co nejvíce okapeme nebo osušíme ubrouskem. Na pánvi přepustíme 2 polévkové lžíce másla a opečeme mušle po všech stranách. Následně vložíme do omáčky a necháme asi tři minuty působit.
- 5Slité těstoviny upravíme spolu s omáčkou na nahřátých talířích a ozdobíme rukolou, hrubě rozdrceným růžovým pepřem, proužky limetkové kůry a kaviárem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.