Fettuccine s rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůBazalka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 600mililitrůVoda pitná
- 40gramůKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, podusíme doměkka, přidáme nasekané lístky bazalky, trochu kečupu, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.