Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem
25 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitímm připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhaný parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme do zhoustnutí. Ochutíme najemno nakrájenou petrželkou, solí a pepřem.
- 3Omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.