Fettuccine se špenátem a prosciuttem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 8plátkůProsciutto sušené
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.