Fettucine s chřestem
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 160gramůChřest bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
573 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.
- 3Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.