Fettucine s houbami a kuřetem

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1125 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
46 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Sušené houby namočíme do vody a necháme asi 10 minut stát. Potom vodu slijeme, houby důkladně vymačkáme a nakrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek a asi po minutě plátky žampionů, sušené houby a šunku a zvolna smažíme asi 5 minut za občasného zamíchání.
  • 3
    Do směsi s houbami vlijeme brandy a smetanu. Omáčku chvíli vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme kuřecí maso, hrášek, pepř, sůl a petrželku a necháme je za stálého míchání 4-5 minut prohřát. Na závěr smícháme omáčku s těstovinami, pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.