Fettucine s omáčkou Alfredo
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
- 320mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžícePetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
49 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmezán a smetanu, průběžně promícháváme, přivedeme k varu. Snížíme
- 3teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem.
- 4Omáčku nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme, aby se těstoviny omáčkou obalily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.