Fettucine se šafránem a smetanou
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 3gramyŠafrán
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
104 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- 2Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
- 3V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
- 4Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
- 5Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.