Feuilleté s chřestem a cejnem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
61 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
840 mg
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto dáme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 225 °C. Spodní části chřestu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Chřest vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Potom chřest vyjmeme a necháme okapat. Odměříme 75 ml chřestového vývaru.
  • 2
    Z listového těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj pravoúhelníky, které potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 8 minut dozlatova.
  • 3
    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce a 5 minut ji dusíme v páře. Šalotku oloupeme a nasekáme. Přidáme chřestový vývar, přilijeme bílé víno a svaříme na polovinu. Do omáčky zamícháme kousky vychlazeného másla. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a už dále nevaříme. Přimícháme créme fraiche. Kerblík opláchneme, lístky otrháme a přidáme do omáčky.
  • 4
    Taštičky z listového těsta rozkrojíme. Chřest překrojíme napůl a položíme na spodní část taštičky. Na to upravíme porce ryby, pokapeme omáčkou a překryjeme vrchní částí taštičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.