Feuilleté s chřestem a cejnem
65 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusŠalotka
- 75mililitrůVíno bílé
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCréme fraiche
- 1kusKerblík
- 500gramůChřest zelený
- 200gramůCejn velký
- 200gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
61 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
840 mg
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto dáme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 225 °C. Spodní části chřestu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Chřest vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Potom chřest vyjmeme a necháme okapat. Odměříme 75 ml chřestového vývaru.
- 2Z listového těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj pravoúhelníky, které potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 8 minut dozlatova.
- 3Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce a 5 minut ji dusíme v páře. Šalotku oloupeme a nasekáme. Přidáme chřestový vývar, přilijeme bílé víno a svaříme na polovinu. Do omáčky zamícháme kousky vychlazeného másla. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a už dále nevaříme. Přimícháme créme fraiche. Kerblík opláchneme, lístky otrháme a přidáme do omáčky.
- 4Taštičky z listového těsta rozkrojíme. Chřest překrojíme napůl a položíme na spodní část taštičky. Na to upravíme porce ryby, pokapeme omáčkou a překryjeme vrchní částí taštičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.