Filé gratinované
45 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 3mililitryCitronová šťáva
- 120gramůSlanina vepřová
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 1kusPaprika zelená
- 100gramůKapary
- 300gramůZakysaná smetana
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
419 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé posypeme solí, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odpočívat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvičce osmažíme na škvarky. Nakonec přidáme 30 g másla.
- 2Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, naskládáme do ní připravené file. Všechny kousky potřeme hořčici, posypeme pepřem. Na každý kousek položíme kolečko zelené papriky, do středu poklademe nasekané kapary. Na kapary položíme připravené škvarky. Nakonec vše přelijeme smetanou, posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
- 3Naplněnou zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby, kde filé zapékáme 30 minut. Vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na jednotlivé porce, poklademe je na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.