Filé gratinované

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
419 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé posypeme solí, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odpočívat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvičce osmažíme na škvarky. Nakonec přidáme 30 g másla.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, naskládáme do ní připravené file. Všechny kousky potřeme hořčici, posypeme pepřem. Na každý kousek položíme kolečko zelené papriky, do středu poklademe nasekané kapary. Na kapary položíme připravené škvarky. Nakonec vše přelijeme smetanou, posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Naplněnou zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby, kde filé zapékáme 30 minut. Vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na jednotlivé porce, poklademe je na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.