Filé na bílém víně
35 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme a necháme odležet.
- 2Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, vložíme porce filé, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vínem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 3Porce filé upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.