Filé na rajčatech
55 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 800gramůFilé rybí
- 2kusyPórek
- 8kusůRajčata
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Porce filé osolíme.
- 2Pórky řádně omyjeme, odstraníme volné části listů a zbytek nakrájíme na kousky. V rozehřátém oleji a polovině másla opečeme připravený pórek a vložíme připravené filé, které opečeme po obou stranách. Následně k nim přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, hrubě nasekaný česnek a vše dodusíme.
- 3Ze zbylého másla a mouky uděláme tzv. francouzskou kuličku a po malých kouscích ji vhazujeme mezi porce ryby. Kuličky necháme ve šťávě rozvařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.