Filé po švédsku
65 min.
Ingredience
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Čedar
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceStrouhanka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
381 mg
Cukr
767 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené porce filé osolíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Vyjmeme a vývar uchováme. Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 250ml vývaru z filé, rozmícháme a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme žloutek a podle chuti pepř. Povařené filé urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, nastrouhaným sýrem a strouhankou. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.