Filé po švédsku

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
381 mg
Cukr
767 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, osušené porce filé osolíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Vyjmeme a vývar uchováme. Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 250ml vývaru z filé, rozmícháme a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme žloutek a podle chuti pepř. Povařené filé urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, nastrouhaným sýrem a strouhankou. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.