Filé s hroznovým vínem
45 min.
Ingredience
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicVíno bílé
- 5lžicMléko plnotučné
- 250gramůHroznové víno
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
826 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky filé omyjeme, stočíme a upevníme špejlí nebo párátky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme polovinu másla a přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, připravené filé a přilijeme víno.
- 2Z alobalu vystřihneme kolečka, aby zakryla plátky. Střed koleček propíchneme, alobal potřeme olejem a namaštěnou stranou dolů přikryjeme plátky filé. Pod pokličkou velmi zvolna vaříme 10 minut. Potom alobal odstraníme a filé vložíme do zapékací mísy.
- 3Vývar v pánvi svaříme na 1/3 objemu, přidáme zbylé máslo, promíchané s moukou a přilijeme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 4Filé v míse obložíme omytým hroznovým vínem a vše přelijeme omáčkou.
- 5Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.