Filé s hroznovým vínem

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
826 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky filé omyjeme, stočíme a upevníme špejlí nebo párátky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme polovinu másla a přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, připravené filé a přilijeme víno.
  • 2
    Z alobalu vystřihneme kolečka, aby zakryla plátky. Střed koleček propíchneme, alobal potřeme olejem a namaštěnou stranou dolů přikryjeme plátky filé. Pod pokličkou velmi zvolna vaříme 10 minut. Potom alobal odstraníme a filé vložíme do zapékací mísy.
  • 3
    Vývar v pánvi svaříme na 1/3 objemu, přidáme zbylé máslo, promíchané s moukou a přilijeme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Filé v míse obložíme omytým hroznovým vínem a vše přelijeme omáčkou.
  • 5
    Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.