Filé s křenovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůKřen
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
493 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Zprudka je opékáme na troše oleje na teflonové pánvi po obou stranách.
- 2Jogurt rozšleháme se žloutky a ochutíme citronovou šťávou, solí a hořčicí. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
- 3Ochucený jogurt nalijeme na porce studeného upečeného filé.
- 4Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.