Filé s křenovým tvarohem
50 min.
Ingredience
- 150gramůTvaroh jemný
- 2lžíceKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaPažitka
- 250mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Vložíme je do vymaštěného hrnce a ve 1/4 l vody necháme na mírném ohni asi 20 minut zvolna táhnout.
- 2Tvaroh smícháme s mlékem, přidáme nastrouhaný křen, nasekanou pažitku, sůl a cukr. Vše smícháme na hustou omáčku.
- 3Dušené porce filé na talíři přelijeme tvarohovou omáčkou.
- 4Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.