Filé s rýží Basmati
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 250gramůRýže Basmati
- 1litrVoda pitná
- 100gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyCeler řapíkatý
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé nakrájíme na kostky a promícháme s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, slaninou pokrájenou na kostky, solí, pepřem, cukrem, olejem a octem. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
- 2Kostky masa, slaniny a kolečka cibule střídavě napichujeme na jehly, opékáme na rozpáleném oleji.
- 3Propláchnutou rýži uvaříme spolu s řapíky celeru do měkka. Promastíme ji máslem a přelijeme výpekem z filé. Podáváme s opečenými špízy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.