Filé se sýrovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 50mililitrůVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
131 mg
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě.
- 2Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.
- 3Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.