Filé se sýrovou omáčkou a zeleninovou oblohou
50 min.
Ingredience
- 120gramůFilé rybí
- 5gramůOlej rostlinný
- 100mililitrůMléko odtučněné
- 20gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůBrambory vařené
- 100gramůOkurka salátová
- 30gramůPaprika červená
- 30gramůPaprika žlutá
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou porci rybího filé osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji. Filé přendáme do pekáčku a uchováme na teplém místě.
- 2Zbylý olej v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Potom přidáme nastrouhaný sýr a když se v omáčce rozpustí, odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petrželku.
- 3Zeleninu omyjeme, salátovou okurku nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.
- 4Filé přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Obložíme připravenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.