Filé v mandlovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůMandle plátky
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 75mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
40 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
190 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
- 2Z vejce, mléka a 75g hladké mouky umícháme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 3Porce filé obalíme ve zbylé mouce, v těstíčku a v mandlových plátcích.
- 4Filé zvolna smažíme na oleji na pánvi asi 5 minut po každé straně.
- 5Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.