Filé v omáčce z kysané smetany
70 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 2špetkySůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceKečup
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme filé, osolíme, zakapeme lžící oleje, vsypeme na plátky nakrájenou cibulí, pórek,drobně posekanou pažitku a petrželovou nat. Pod fólií necháme asi půl hodiny odpočívat. Během té doby filé obrátíme.
- 2Marinované filé i se zeleninou narovnáme do zapékací mísy vymazané dvěma lžícemi oleje, rybu se zeleninou přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali kečup.
- 3Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté rybu zasypeme nastrouhaným sýrem zapékáme, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.