Filé v rajčatovém protlaku

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
322 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a po jedné straně potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi na rozehřátém oleji porce osmažíme po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě. Olej z pánve slijeme, do pánve přidáme máslo a přisypeme nasucho opraženou hladkou mouku. Zamícháme, přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a podlijeme vodou. Chvíli povaříme na hladkou omáčku. Osmažené porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.