Filé v rajčatovém protlaku
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 4lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 600gramůFilé rybí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
322 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a po jedné straně potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi na rozehřátém oleji porce osmažíme po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě. Olej z pánve slijeme, do pánve přidáme máslo a přisypeme nasucho opraženou hladkou mouku. Zamícháme, přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a podlijeme vodou. Chvíli povaříme na hladkou omáčku. Osmažené porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.