Filé z candáta s křenem a červenou řepou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno.
  • 2
    V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
  • 3
    Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.