Filé z candáta s křenem a červenou řepou
50 min.
Ingredience
- 280gramůCandát obecný
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůŠalotka
- 80gramůČervená řepa
- 50mililitrůVíno červené
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 4gramyCukr krupice
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50gramůKřen
- 20gramůVývar drůbeží
- 50gramůOlej olivový
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno.
- 2V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
- 3Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.