Filé z kapra s houbovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 60gramůCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCukr krupice
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.
- 3Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.
- 4Filety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.