Filé z lososa
36 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 50gramůHroznové víno
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
639 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme.
- 2Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky.
- 3Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.