Filé z lososa

36 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
639 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme.
  • 2
    Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky.
  • 3
    Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.