Filé z lososa na rozmarýnu
30 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar rybí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa omyjeme a osušíme. Pokapeme je lžící citronové šťávy a povaříme ve vroucím vývaru 5 minut. Filety vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Do vývaru přilijeme smetanu ke šlehání a vaříme 15 minut. Mírně osolíme, opepříme a přilijeme zbylou citronovou šťávu. Přidáme nasekanou snítku čerstvého rozmarýnu a necháme jen přejít varem.
- 3Filety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.