Filé z tresky zapečené s brokolicí
60 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 80mililitrůVíno bílé
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůBrokolice
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKoření na ryby
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu necháme mírně rozmrazit, rozdělíme na porce, osolíme, zaprášíme kořením na ryby a na lžíci oleje a másla na pánvi po obou stranách osmažíme.
- 2V mezičase ve vroucí vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Poté ji přecedíme, necháme okapat a rozebereme na růžičky.
- 3Poté porce vložíme do pekáče vymazaného lžící oleje, pokryjeme plátky cibule, rozdrceným česnekem a růžičkami brokolice. Porce zalijeme rozšlehaným vejcem s vínem, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.