Filé z tresky zapečené s cibulkou
65 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 450gramůBrambory
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 8kusůCibulka jarní
- 80gramůSýr Parmezán
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladničky.
- 2Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 30 minut. Očištěné cibulky omyjeme, polovinu nasekáme a zbylé nahrubo nakrájíme.
- 3Filé osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opékáme na 2 lžících rozehřátého másla asi 5 minut po obou stranách odzlatova.
- 4Nasekané cibulky osmahneme na 3 lžících másla, smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Směsí pokryjeme filé a zapečeme v troubě pod grilem.
- 5Brambory s nakrájenou cibulí opečeme na zbylém másle a podáváme k filé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.