Filet z platýse s houbami
35 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 5mililitrůSůl
- 250mililitrůVývar rybí
- 10mililitrůOcet vinný
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPórek
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filety důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, mírně osolíme a umístíme do drátěného cedníku. Rybí vývar vylijeme do hrnce, přilijeme trochu octa, osolíme a přihodíme dvě snítky čerstvého kopru. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a na drobné kousky nakrájenou ji přidáme do vývaru. Vývar přivedeme k varu.
- 2Cedník položíme na okraj hrnce, filety povaříme na mírném ohni zhruba 7 minut. Následně je vyjmeme a odložíme na teplé místo. Rybí vývar scedíme, odložíme stranou.
- 3Mrkev a pórky omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Zeleninu zalijeme vroucí vodou a necháme ji 1 minutu spařit, následně ji zchladíme, necháme řádně důkladně okapat a odložíme. Houby řádně očistíme, nakrájíme na plátky. Citron opláchneme pod teplou vodou, necháme oschnout, kůru nastrouháme a dáme zatím stranou. Citron vymačkáme a žampiony polijeme lžící citronové šťávy. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na něm podusíme houby po dobu 3 minut. Decentně osolíme a odložíme bokem.
- 4Půlku rybího vývaru smícháme v hrnci společně s pepřem, sójovou omáčkou a olejem. Petrželku a zbytek kopru opláchneme, necháme uschnout a najemno nakrájíme. Rybu umístíme na talíř, ozdobíme mrkví pórkem, žampiony, citronovou kůrou a bylinkami a polijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.