Filet z platýse s houbami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, mírně osolíme a umístíme do drátěného cedníku. Rybí vývar vylijeme do hrnce, přilijeme trochu octa, osolíme a přihodíme dvě snítky čerstvého kopru. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a na drobné kousky nakrájenou ji přidáme do vývaru. Vývar přivedeme k varu.
  • 2
    Cedník položíme na okraj hrnce, filety povaříme na mírném ohni zhruba 7 minut. Následně je vyjmeme a odložíme na teplé místo. Rybí vývar scedíme, odložíme stranou.
  • 3
    Mrkev a pórky omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Zeleninu zalijeme vroucí vodou a necháme ji 1 minutu spařit, následně ji zchladíme, necháme řádně důkladně okapat a odložíme. Houby řádně očistíme, nakrájíme na plátky. Citron opláchneme pod teplou vodou, necháme oschnout, kůru nastrouháme a dáme zatím stranou. Citron vymačkáme a žampiony polijeme lžící citronové šťávy. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na něm podusíme houby po dobu 3 minut. Decentně osolíme a odložíme bokem.
  • 4
    Půlku rybího vývaru smícháme v hrnci společně s pepřem, sójovou omáčkou a olejem. Petrželku a zbytek kopru opláchneme, necháme uschnout a najemno nakrájíme. Rybu umístíme na talíř, ozdobíme mrkví pórkem, žampiony, citronovou kůrou a bylinkami a polijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.