Filety tresky s ovocem
30 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 800gramůFilety z tresky tmavé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůBanány
- 200gramůHrušky
- 200gramůAnanas
- Chilli omáčka
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, pepř, spolu utřeme. Filety tresky nakrájíme na porce, potřeme česnekem, plech pokapeme olejem a na něj, na půlku plechu naskládáme připravené filety.
- 2Ananas, banány, hrušky oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech k rybě, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut.
- 3Připravené jídlo vytáhneme z trouby a aranžujeme na talíře, položíme rybu a k ní naskládáme pečené ovoce, které zalijeme chilli omáčkou.
- 4Omáčka: do malé misky dáme nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, med, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.