Filety z candáta zapečené s rajčaty

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem.
  • 2
    Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.