Filety z candáta zapečené s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 400gramůCandát obecný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 3mililitryCitronová šťáva
- 700gramůRajčata
- 2litryVoda pitná
- 10gramůBazalka
- 400gramůCuketa
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem.
- 2Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.