Filety z chňapala s vinnou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 880gramůChňapal červený
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl mořská
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
277 mg
Cukr
87 mg
Postup přípravy
- 1Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.
- 2V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.
- 3Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.
- 4Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.
- 5Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.