Filety z chňapala s vinnou omáčkou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
277 mg
Cukr
87 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.
  • 2
    V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.
  • 3
    Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.
  • 4
    Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.
  • 5
    Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.