Filety z lososa s garnátovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 5gramůKopr čerstvý
- 800gramůLosos - filety
- 40gramůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůGarnát obecný
- 70gramůŠalotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 5centilitrůVíno portské
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBobkový list
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
640 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty.
- 2Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.