Filety z lososa s garnátovou omáčkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
640 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty.
  • 2
    Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.